PDPA Notice

DATA PROTECTION AND PRIVACY NOTICE

Country Heights Holdings Berhad, Country Heights’ group of companies, its related companies, Country Heights group of companies’ associates, jointly controlled entities and its subsidiaries (“hereinafter collectively referred to as Country Heights Group”) respects the privacy of the information and personal data provided by you to Country Heights Group. For the purpose of this Data Protection and Privacy Notice, the words “we”, “us” or “our” shall refer to the companies within the Country Heights Group.

This Data Protection and Privacy Notice outlines how we collect, use, handle and protect the information and personal data given to us and in compliance with the Personal Data Protection Act 2010. We however may amend this Data Protection and Privacy Notice without giving prior written notice but such amendments will be notified via our website.

A. DESCRIPTION OF PERSONAL DATA
Type of personal data:

● Name, race, date of birth, sex/gender, nationality, National Registration Identification Card number/ passport number, work history (including past and present), education background, employer feedback, performance reviews, references, details of past employers or other people provided by you to us, EPF number, SOCSO number, tax file reference number, occupation, salutations;
● contact details including house phone number, mobile phone number, office phone number; email address, home address and mailing address, fax number, emergency contact details;
● any personal data derived from any agreements or contracts executed between you and us;
● credit card details, bank account number; and
● Any other personal data and information given by you, collected and provided to us for any of the purposes stated in Part C below.


B. SOURCE OF PERSONAL DATA
We collect the personal data from the following sources (not exhaustive):

● from the agreements signed and executed between you and us;
● from any forms submitted by you via our website;
● from any forms (whether electronic or printed) submitted by you during any promotional or marketing events of our products and/or services;
● from your registration with our official website;
● from any emails or correspondences sent to us which includes your personal data;
● from any other documents which are submitted to us for any of the purposes stated in Part C below; and
● from third parties including your legal representatives, our agents, event companies, your past employers.


C. PURPOSE OF COLLECTING PERSONAL DATA
We will process the personal data collected and used by us for, inter alia,the following purposes:

● delivery of notices, services, products and marketing and promotion of such services or products, whether present or future, to you; and/or
● in order for you to enter into necessary agreement and/or contract to purchase the products and/or services from us; and/or
● for the maintenance of customer database and customer service related processes; and/or
● for insurance claim purposes; and/or
● for billing and financial purpose, accounting and tax; and/or
● for administrative purposes; and/or
● to meet legal and statutory requirements; and/or
● for contact purposes; and/or
● to respond to customer’s enquiries; and/or
● research purposes including but not limited to historical and statistical record keeping purposes; and/or
● providing customer with regular communications relating to the services provided by us; and/or
● investigating complaints or feedback; and/or
● providing you with services, products or benefits offered by Country Heights Group, its associated companies or its affiliates or by selected third parties that we think may be of interest to you; and/or
● for processing your application; and/or
● collection of outstanding payments; and/or
● carrying out and/or discharging our contractual obligations including but not limited to delivery of vacant possession, keys handover, property/estate management, customer care, defect rectification works, club house services, security and maintenance services, health care services; and/or
● for internal record-keeping; and/or
● for enforcing our legal rights including seeking legal and financial advice, taking preliminary steps or commencing any legal action; and/or
● for auditing purposes; and/or
● for submission of any claim; and/or
● prevention of crime; and/or
● where a third party acquires or wishes to acquire or makes inquiries in relation to acquiring an interest in any companies within Country Heights Group; and/or
● meeting any legal or regulatory requirements relating to our services and products and to make disclosure under the requirements of any applicable law, regulation, direction, court order, by-law, guideline, circular, code applicable to us or any member companies of Country Heights Group.

D. DISCLOSURE
List of person / organization to whom the data may be disclosed:

● our agents and service providers (including those located overseas) providing services relating to the purposes for which the personal data is collected; and/or
● third parties (including those located overseas) including but not limited to employers, contractors, suppliers, partners, joint venture partners, advertisers, independent agents, purchasers, property management companies, relevant financial institutions, printing companies, utility companies and sub-contractors; and/or
● in circumstances where delay or default of payment has occurred, to our appointed lawyers, debt collection agencies, credit-reporting agencies; and/or
● any person who is under a duty of confidentiality who has undertaken to keep such data confidential; and/or
● companies within Country Heights Group; and/or
● our business partners and affiliates that provide related services or products in connection with our business; and/or
● third parties appointed by us to provide service on behalf of us or on our behalf such as auditors, lawyers, consultants, company secretary and insurance companies; and/or
● relevant governmental authorities, statutory authorities, local council and industry regulators; and/or
● We may also disclose the personal data if required to do so by law or in good faith, if such action is necessary to (i) comply with requirement of any law enforcement agency, court order or legal process; or (ii) protect and defend rights or property of  companies within the Country Heights Group and/or its personnel.


E. CONSEQUENCES OF FAILURE TO SUPPLY PERSONAL DATA
In the event that you fail to supply the personal data to us, or insufficient personal data is supplied to us or is not to our satisfactory, your application or request for any purposes stated in Part C above may not be accepted or acted by us upon your request or your request to browse some information on Country Heights Group’s website may be denied or we will not be able to provide full range of benefit of our services and/or products to you and/or perform its obligations under the existing or potential contracts and/or agreements with you.


F. SECURITY AND DATA PROTECTION
We assure you that your personal data will be treated as confidential and we will implement the appropriate steps or procedures in accordance with the laws, rules and regulations to secure and protect your personal data and prevent unauthorized and unlawful use, loss, accidental

However, any questions, comments, suggestions or information other than personal data submitted to us in whatsoever manner (including those sent or posted in Country Heights Group’ website) will be deemed voluntarily provided to us on a non-confidential and non-proprietary basis.


G. DATA RETENTION
The personal data collected will be kept so long as necessary to fulfill the purpose stated in Part C above after which we will take all reasonable steps to ensure that all personal data is destroyed or permanently deleted if it is no longer necessary unless its retention is required to satisfy legal, regulatory or accounting requirements or to protect the interest of Country Heights Group.


H. TRANSFER OF DATA
In the course of our business we may require or need to transfer your personal data out of Malaysia but such personal data transferred shall only be used for the purpose stated in Part C above and be disclosed to the parties stipulated in Part D above.


I. RIGHT OF ACCESS TO PERSONAL DATA
Under the Personal Data Protection Act 2010, you have the right of access to your personal data held by us and you may request for correction of the personal data that is inaccurate, incomplete, misleading or not up to date.

If you have any questions regarding the Data Protection and Privacy Notice or if you wish to request access to your Personal Data or if you wish to correct your personal data or if you wish to request that your personal data is retained by us only as long as necessary for the fulfillment of the purposes for which it was collected or if you wish to communicate to us your objection to the use of your personal data for marketing purposes whereupon we will not use your personal data for these purposes or if you wish to withdraw, in full or in part, your consent to us for processing of your personal data for the purpose stated in Part C above or for the transfer of your personal data to parties stated in Part D above, you may send your request in writing to the following address:


COUNTRY HEIGHTS HOLDINGS BERHAD
Level 8, Block A, Mines Waterfront Business Park,
No. 3, Jalan Tasik, Mines Resort City,
43300 Seri Kembangan,
Selangor Darul Ehsan.
Attn: PDPA Officer (c/o Secretarial Department)
Email: pdpa@countryheights.com.my 
Fax: 603-89411470
Tel: 603-89438811 (ext 1935)

Notwithstanding your withdrawal of your consent, we may keep your personal data and process your personal data in circumstances which are recognized and permitted by law and/or as required under the contractual conditions.

We reserve the rights to charge a reasonable fee for the processing of any data access request.


J. CONFLICT
In the event that there is any conflicts and/or inconsistencies between the English and Malay version, the English version shall prevail.


Download :
Data Access Request Form

NOTIS PRIVASI DAN PERLINDUNGAN DATA

Country Heights Holdings Berhad, kumpulan syarikat Country Heights, syarikat-syarikat berkaitan, kumpulan syarikat Country Heights bersekutu, entiti yang dikawal bersama dan subsidiari-subsidiari (kemudian dikenali secara kolektif sebagai “Kumpulan Country Heights”) menghormati privasi informasi dan data peribadi yang diberikan oleh kamu kepada Kumpulan Country Heights. Untuk tujuan Notis Privasi dan Perlindungan Data ini, perkataan “kami” merujuk kepada syarikat-syarikat di dalam Kumpulan Country Heights.

Notis Privasi dan Perlindungan ini menggariskan bagaimana kami mengumpul, menggunakan, mengendalikan dan melindungi informasi dan data peribadi yang diberikan kepada kami dan mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010. Walau bagaimanapun, kami boleh meminda Notis Privasi dan Perlindungan Data ini tanpa memberikan sebarang notis bertulis terlebih dahulu tetapi kemudiannya, pindaan-pindaan sedemikian akan dinotifikasikan melalui laman web kami.

A. DESKRIPSI DATA PERIBADI
Jenis-jenis data peribadi:

● Nama, bangsa, tarikh lahir, jantina, kewarganegaraan, Nombor Kad Pengenalan, nombor passport, sejarah kerja (termasuk dahulu dan kini), latar belakang pendidikan, maklumbalas majikan, kajian prestasi, rujukan, butir-butir majikan yang lepas atau sesiapa orang yang dirujuk oleh kamu kepada kami, nombor EPF, nombor SOCSO, nombor rujukan cukai, pekerjaan, salam;
● butir-butir hubungan termasuk nombor telefon rumah, nombor telefon mudah alih, nombor telefon tempat kerja, emel, alamat rumah dan alamat surat-menyurat, nombor faks, butir-butir hubungan kecemasan;
● sebarang data peribadi yang diperolehi dari mana-mana perjanjian atau kontrak yang ditandatangani antara kamu dan kami;
● butir-butir kad kredit, nombor bank akaun; dan
● apa-apa data peribadi dan informasi yang diberikan oleh kamu, dikumpulkan dan diberikan kepada kami untuk mana-mana tujuan yang dinyatakan di Bahagian C dibawah.


B. SUMBER DATA PERIBADI
Kami mengumpulkan data peribadi dari sumber-sumber berikut (tidak terhad):

● dari perjanjian-perjanjian yang ditandatangani dan dilaksanakan antara kamu dan kami;
● dari apa-apa borang yang dikemukakan oleh kamu melalui laman web kami;
● dari apa-apa borang (sama ada elektronik atau cetakan) yang dikemukakan oleh kamu semasa mana-mana acara promosi atau pemasaran produk-produk dan/atau perkhidmatan-perkhidmatan kami;
● dari pendaftaran kamu di laman web kami;
● dari apa-apa emel atau surat-menyurat yang dihantar kepada kami yang mana termasuk data peribadi kamu;
● dari sebarang dokumen-dokumen yang dikemukakan kepada kami untuk mana-mana tujuan yang dinyatakan di Bahagian C dibawah; dan
● dari pihak ketiga termasuk wakil perundangan kamu, agen-agen kami, syarikat-syarikat acara, majikan kamu yang lepas.


C. TUJUAN PENGUMPULAN DATA PERIBADI
Kami akan memproseskan data peribadi yang dikumpulkan dan digunakan oleh kami untuk, antara lainnya, tujuan-tujuan berikut:

● serahan notis-notis, perkhidmatan, produk-produk dan pemasaran dan promosi perkhidmatan-perkhidmatan atau produk-produk tersebut sama ada pada masa kini atau di masa hadapan untuk kamu ; dan/atau
● supaya membolehkan kamu memasuki perjanjian-perjanjian dan/atau kontrak-kontrak yang sewajarnya untuk membeli produk-produk dan/atau perkhidmatan-perkhidmatan daripada kami; dan/atau
● untuk  penyelenggaraan pangkalan data pelanggan dan proses perkhidmatan pelanggan yang berkaitan; and/or
● untuk tujuan tuntutan insurans; dan/atau
● untuk tujuan bil dan kewangan, perakaunan dan cukai; dan/atau
● untuk tujuan pentadbiran; dan/atau
● untuk mematuhi keperluan undang-undang dan statutori; dan/atau
● untuk tujuan menghubungi kamu; dan/atau
● untuk membalas persoalan-persoalan pelanggan; dan/atau
● untuk tujuan penyelidikan termasuk tetapi tidak terhad kepada pemeliharaan dan penjagaan rekod-rekod sejarah dan statistik; dan/atau
● membekalkan pelanggan melalui komunikasi-komunikasi biasa berkenaan dengan perkhidmatan-perkhidmatan yang diberikan oleh kami;  dan/atau
● menyiasat aduan atau maklum balas; dan/atau
● memberikan kamu perkhidmatan-perkhidmatan, produk-produk atau manfaat-manfaat yang ditawarkan oleh Kumpulan Country Heights, syarikat-syarikat bersekutu atau mana-mana pihak ketiga yang dipilih yang mana kami berpendapat bahawa ia berkemungkinan  memberi manfaat kepada kamu; dan/atau
● untuk memproses permohonan kamu; dan/atau
● kutipan bayaran-bayaran tertunggak; dan/atau
● menjalankan dan/atau melepaskan kontraktual obligasi kami termasuk tetapi tidak terhad kepada penyerahan milikan kosong, penyerahan kunci, pengurusan harta/hartanah, jagaan pelanggan, kerja-kerja pembaikan kecacatan, perkhidmatan-perkhidmatan rumah kelab, perkhidmatan-perkhidmatan sekuriti dan penyelenggaraan, perkhidmatan-perkhidmatan kesihatan; dan/atau
● untuk penyimpanan rekod dalaman; dan/atau
● untuk melaksanakan hak-hak perundangan kami termasuk mendapat nasihat perundangan dan kewangan, mengambil langkah-langkah awalan atau memulakan apa-apa tindakan undang-undang; dan/atau
● untuk tujuan audit; dan/atau
● untuk pengemukaan sebarang tuntutan; dan/atau
● pencegahan jenayah; dan/atau
● apabila pihak ketiga memperoleh atau ingin memperoleh atau membuat pertanyaan berkenaan dengan pemerolehan kepentingan di mana-mana syarikat di dalam Kumpulan Country Heights; dan/atau
● mematuhi sebarang keperluan undang-undang atau kawal selia berkenaan dengan perkhidmatan-perkhidmatan dan produk-produk kami dan membuat pendedahan dibawah keperluan sebarang undang-undang yang terpakai, peraturan, arahan perintah mahkamah, undang-undang kecil, garis panduan, pekeliling, kod yang terpakai kepada kami atau mana-mana syarikat ahli Kumpulan Country Heights.

D. PENDEDAHAN
Senarai orang/organisasi yang mana data boleh didedahkan:

● Agen-agen dan pembekal perkhidmatan kami (termasuk mereka yang berada di luar negara) yang memberi perkhidmatan berkenaan dengan tujuan data peribadi dikumpulkan; dan/atau
● Pihak ketiga (termasuk mereka yang berada di luar negara) termasuk tetapi tidak terhad kepada majikan-majikan, kontraktor-kontraktor, pembekal-pembekal, rakan-rakan, rakan-rakan usaha sama, agen-agen bebas, pembeli-pembeli, syarikat-syarikat pengurusan harta, institusi-institusi kewangan yang relevan, syarikat-syarikat utiliti dan sub-kontraktor; dan/atau
● Dalam keadaan dimana berlakunya kelewatan atau kemungkiran bayaran, kepada peguam-peguam yang dilantik oleh kami, agensi-agensi kutipan hutang, agensi-agensi pelaporan kredit; dan/atau
● Sesiapa yang berada dibawah kewajipan kerahsiaan yang telah mengakujanji untuk menyimpan kerahsiaan data-data tersebut; dan/atau
● Syarikat-syarikat di dalam Kumpulan Country Heights; dan/atau
● Rakan-rakan perniagaan kami dan sekutu-sekutu yang memberikan perkhidmatan-perkhidmatan atau produk-produk yang berkenaan dan berkaitan dengan perniagaan kami; dan/atau
● Pihak ketiga yang dilantik oleh kami untuk memberi perkhidmatan-perkhidmatan bagi pihak kami seperti juruaudit-juruaudit, peguam-peguam, penasihat-penasihat, setiausaha syarikat dan syarikat-syarikat insurans; dan/atau
● Pihak berkuasa kerajaan yang berkenaan, pihak berkuasa statutori, pihak berkuasa tempatan dan pengawal selia industri; dan/atau
● Kami boleh mendedahkan data peribadi sekiranya diperlukan oleh undang-undang atau dalam niat baik, sekiranya tindakan sedemikian adalah perlu untuk (i) mematuhi keperluan mana-mana agensi penguatkuasaan undang-undang, perintah mahkamah atau proses perundangan; atau (ii) melindungi dan mempertahankan hak-hak atau harta syarikat-syarikat yang berada di dalam Kumpulan Country Heights atau kakitangannya.


E. AKIBAT KEGAGALAN MEMBERI DATA PERIBADI
Sekiranya kamu gagal memberikan data peribadi kepada kami, atau data peribadi yang diberikan kepada kami tidak mencukupi atau tidak memuaskan kami, permohonan atau permintaan kamu untuk mana-mana tujuan yang dinyatakan di Bahagian C diatas mungkin tidak diterima atau bertindak keatasnya atau permohonan kamu untuk melayari informasi di laman web Kumpulan Country Heights mungkin ditolak atau kami tidak dapat memberikan semua manfaat perkhidmatan-perkhidmatan dan/atau produk-produk kami kepada kamu dan/atau melaksanakan obligasi-obligasi kami dibawah kontrak-kontrak yang wujud atau kontrak-kontrak di masa hadapan dan/atau perjanjian-perjanjian dengan kamu.


F. SEKURITI DAN PERLINDUNGAN DATA
Kami memberi jaminan kepada kamu bahawa data peribadi kamu akan dianggap sebagai rahsia dan kami akan mengimplementasikan langkah-langkah atau prosedur-prosedur yang sewajarnya menurut undang,undang, kaedah-kaedah dan peraturan-peraturan bagi menjamin dan melindungi data peribadi dan mencegah penggunaan yang tidak dibenarkan dan menyalahi undang-undang, kehilangan, akses sengaja atau pendedahan, pemindaan atau kemusnahan data peribadi kamu.


Akan tetapi, sebarang persoalan, komen, cadangan atau informasi melainkan data peribadi yang diberikan kepada kami dengan apa cara jua pun (termasuk yang dihantar atau dipos di laman web Country Heights Group) akan dianggap diberi kepada kami secara sukarela atas dasar tidak sulit dan tidak dimiliki.


G. PENGEKALAN DATA
Data peribadi yang dikumpulkan akan disimpan selagi diperlukan untuk memenuhi tujuan yang dinyatakan di Bahagian C diatas yang mana selepas itu kami akan mengambil langkah-langkah yang sewajarnya untuk memastikan semua data peribadi dimusnahkan atau dipadamkan secara kekal sekiranya ia tidak lagi diperlukan melainkan pengekalan tersebut diperlukan untuk memenuhi keperluan undang-undang, peraturan atau perakaunan atau untuk melindungi kepentingan Kumpulan Country Heights.


H. PEMINDAHAN DATA
Dalam urusan perniagaan kami, kami mungkin perlu memindahkan data peribadi kamu ke luar dari Malaysia tetapi data peribadi tersebut hanya digunakan untuk tujuan yang dinyatakan di Bahagian C diatas dan didedahkan kepada pihak-pihak yang dinyatakan di Bahagian D diatas.


I. HAK UNTUK MENGAKSES DATA PERIBADI
Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010, kamu mempunyai hak untuk mengakses data peribadi kamu yang dipegang oleh kami dan kamu boleh memohon untuk membetulkan data peribadi yang tidak tepat, tidak lengkap, mengelirukan atau tidak dikemaskinikan.

Sekiranya kamu mempunyai sebarang persoalan berkenaan dengan Notis Privasi dan Perlindungan Data atau sekiranya kamu ingin memohon akses kepada Data Peribadi kami atau sekiranya kamu ingin membetulkan data peribadi kamu atau sekiranya kamu ingin memohon supaya data peribadi kamu dikekalkan oleh kami hanya bagi tempoh yang diperlukan untuk memenuhi tujuan-tujuan yang mana ia dikumpulkan atau sekiranya kamu ingin berkomunikasi dengan kami berkenaan dengan bantahan kamu bagi penggunaan data peribadi kamu untuk tujuan pemasaran yang mana kami tidak akan menggunakan data peribadi kamu untuk tujuan tersebut atau sekiranya kamu ingin menarik balik, sepenuh atau sebahagian, kebenaran kamu kepada kami untuk memproses data peribadi kamu bagi tujuan yang dinyatakan di Bahagian C diatas atau untuk memindah data peribadi kamu kepada pihak-pihak yang dinyatakan di Bahagian D diatas, kamu boleh menghantar permohonan kamu secara bertulis ke alamat berikut:


COUNTRY HEIGHTS HOLDINGS BERHAD
Level 8, Block A, Mines Waterfront Business Park,
No. 3, Jalan Tasik, Mines Resort City,
43300 Seri Kembangan,
Selangor Darul Ehsan.
Attn: PDPA Officer (c/o Secretarial Department)
Email: pdpa@countryheights.com.my 
Fax: 603-89411470
Tel: 603-89438811 (ext 1935)

Walau apa pun penarikan balik kebenaran kamu, kami boleh menyimpan data peribadi kamu dan memproses data peribadi kamu dalam keadaan yang mana diiktiraf dan dibenarkan oleh undang-undang dan/atau diperlukan dibawah syarat-syarat kontrak.

Kami mempunyai hak untuk mengenakan bayaran yang sewajarnya bagi tujuan memproses apa-apa permohonan mengakses data.


J. KONFLIK
Sekiranya terdapat sebarang konflik dan/atau tidak konsisten antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu, versi Bahasa Inggeris akan digunapakai.


Muat Turun :
Borang Kebenaran Akses Data